KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci osnovan je 17.svibnja 2003.g. s ciljem očuvanja pjesme,plesa,nošnje i običaja svoga njesta, nakon stanke od 30 godina. U društvu radi 50-ak aktivnih članova.

Samim pojavljivanjem na pozornicama u Hrvatskoj postigli smo zapažene rezultate već prvim nastupom u srpnju 2003.g. na Đakovačkim vezovima kada su naš momak i snaša ponijeli titulu najljepših u svojim kategorijama.
U mjesecu veljači 2004.g. na priredbi „Mladost i ljepota Slavonije“ u Starim Mikanovcima naša snaša izabrana je za najljepšu u Slavoniji, a u veljači 2005.g. istu titulu ponijela je i naša djevojka.
Godine 2003.,2004. i 2005. ženska pjevačka skupina KUD-a osvojila je 3.mjesto na smotri pjevačkih skupina Osiječko-baranjske županije, te istu županiju predstavljala na smotri „Alaj pjevam i pjevati znadem...“ u Slavonskom Brodu.
2006. godine, u Starim Mikanovcima, momak u šljivoševačkoj nošnji bubnjara osvaja 2.mjesto, a 2007. snaša u zimskoj nošnji osvaja 3.mjesto.

Društvo je organizator smotre folklora u Šljivoševcima pod nazivom „Suncokret mi urodio diko...“ koja će se ove godine održati četvrti put, krajem 8. mjeseca.
KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci  je u protekle tri godine bio sudionik i rado viđen gost na 100-tinjak pozornica diljem Hrvatske.
2005.g. od 04. do 09. srpnja KUD je bio predstavnik Republike Hrvatske na međunarodnom festivalu „Akademicky Zvolen A-Z 2005.“ u Slovačkoj gdje smo izvodili plesove regija Slavonije i Baranje. Naš primaš (svirač na primi) dobio je Grand-prix festivalskog žirija za najboljeg solista

svirača na festivalu, a koreografija „Idu nama svi svatovi“ Grand-prix za najbolju scensku izvedbu.
Početkom kolovoza 2006. KUD predstavlja RH na festivalu u Mađarskoj na Balatonu, a iste godine KUD je bio sudionik državne smotre folklora Republike Hrvatske „Vinkovačke jeseni“ u Vinkovcima.
Mjeseca srpnja 2007. godine KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci je bio predstavnik Osiječko-baranjske županije na 41. međunarodnoj smotri folkolora u Zagrebu.

Napominjemo da je ovo Društvo nastalo na korijenima Društva koje se ugasilo 1971. godine gušenjem Hrvatskog proljeća. Također, u Društvu postoje oni koji su i prije 30-ak godina bili članovi istog te još po sjećanju prenose dio povijesti,a na ovaj je način čuvaju za budućnost.